НАВИГАЦИЈА
Сметка

Искористете ги сите активни попусти - Види производи

L-GLUTAMINE 100%

L-GLUTAMINE 100%
L-GLUTAMINE 100%
-10 %
L-GLUTAMINE 100%
L-GLUTAMINE 100%

Аминокиселината Л-глутамин е најреактивна амино киселина во телото.

Околу 60% од амино киселините во нашата мускулна маса се L-глутамин. За време на тежок тренинг, нивоата во телото драстично се намалуваат, а во случај на дефицит, телото е подложено на катаболна деградација.

За време на напорни тренинзи се препорачува дневен внес на 10-20 gr. L-глутамин за да се осигураат потребите на телото.

Спортистите објавија дека зголемениот внес на аминокиселината L-глутамин им помага да се избегнат настинки.

Користењето на глутамин се покажа како голем бенефит во функцијата на цревната лигавица, што придонесува за стабилизирање на имунолошкиот систем.

Денес, постојат над 100 студии и научни публикации кои ги поддржуваат позитивните ефекти од употребата на аминокиселината глутамин.

L-GLUTAMINE 100%
БЕСПЛАТНА достава за сметка над:
1500 ден. во Скопје и 2500 ден. низ Македонија, Доколку имате попуст на производот, доставта е на Ваша сметка
Инфо за нарачки
Доколку сакате да нарачате одреден вкус за суплементот, Ве молиме контактирајте не на 070 832 962, 078 579 473 и 078 386 694 за да Ви потврдиме дали во моментот го имаме на залиха вкусот кој Вие го посакувате, а доколку вкусот не Ви е битен продложете со нарачката. Ви благодариме.
  • Достапност: На залиха
  • Име на продуктот: L-GLUTAMINE 100%
  • Тежина: 400.00g
Клуб цена: 890 ден.
Редовна цена: 990 ден.