Боди билдинг, Боречки вештини, Суплементација, Фитнес

Кои суплементи треба да ги комбинирам за да го намалам вишокот на килограми

За полесно и побрзо намалување на масните наслаги би ви препорачале да користите производите кои содржат:

  • L-Carnitine
  • зелен чај
  • CLA 

L-Carnitine-от функционира така што го убрзува и олеснува транспортот и разградбата на слободните масни киселини со што директно влијае врз намалувањето на масните наслаги.

LEVRONE Wellness Series L-Carnitine 125000 1 L

Зелениот чај делува на забрзувањето на метаболизмот што помага во убрзувањето на процесот на намалувањето на килограмите.

CLA е вид на масна киселина која кога ја земаме како суплемент делува слично на L-Carnitine-от. Помага во липолизата (разградбата на мастите) и го намалува таложењето на нови масти.

Нашиот најпродаван топач на масти “Thyroburn” е суплемент кој во својот состав има минерали и екстракти од растенија кои ја зголемува термогенезата, транспортот и топењето на мастите и делува на забрзување на метаболизмот.

Комплекси составени од повеќе состојки се производи кои ќе допринесат да ги намалите Вишокот на масни наслаги за пократко време. Овие комплекси се составени од повеќе состојки кои со заедничко дејство имаа голем ефект при намалувањето на мастите.

Во овие производи добивате комплетна формула за намалување килограми, стимуланс и метаболичен комплекс, формула за балансирање на водата ( Bad Ass Cuts, Anabolic Cuts).

Истотака мора да Ви обрнеме внимание на неколку многу важни моменти кога сакате да ги намалите вишокот на килограми или да ја одржите Вашата линија на завидно ниво.

Покрај суплементацијата мора да имате во предвид дека битни фактори за намалување се:

  • Правилна и балансирана исхрана
  • Правилен тренинг и дозирање на тренингот
  • Одмор

Овие суплементи секогаш не се конзумираат самостојно. За поголеми ефекти и за пократко време, мора да ги комбинирате со:

  • Протеински Изолати
  • Амино киселини (комплекси, ЕАА, БЦАА)

Со помош на изолатите и амино – киселините ќе изградите чиста мускулна маса, ќе замените оброк, за време на тренинг со помош на амино киселините ќе допринесте да го зачувате мускулот со целиот свој квалитет.